Hlavní jídla

Houbové rizotto s dýní

Houbové rizotto s dýní

Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

Plovdivské maso s okurkou

Plovdivské maso s okurkou

Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 15 min

Salát s kuskusem a špenátem

Salát s kuskusem a špenátem

Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Těstoviny s pečenou dýní

Těstoviny s pečenou dýní

Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

Smetanová rajčatová omáčka

Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny

Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 15 min

Smetanové těstoviny s cuketou

Smetanové těstoviny s cuketou

Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Kachní prsa s fazolkami

Kachní prsa s fazolkami

Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 30 min

Jehněčí v pomalém hrnci

Jehněčí v pomalém hrnci

Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod 10 min

Kachní prsa se švestkami

Kachní prsa se švestkami

Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 40 min

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Pikantní těstoviny s pórkem

Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem

Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Vepřové nudličky s cibulkou

Vepřové nudličky s jarní cibulkou

Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 15 min

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Glazovaná křepelka

Glazovaná křepelka

Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Kuřecí cuketové kuličky

Kuřecí cuketové kuličky

Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Kuřecí prsa na šalotce

Kuřecí prsa na šalotce

Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 40 min

Stehna v limetkové šťávě

Kuřecí stehna v limetkové šťávě

Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 8 hod

Smetanová houbová omáčka

Smetanová houbová omáčka

Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 40 min

Kuřecí prsa Alfredo

Kuřecí prsa Alfredo s pečeným česnekem

Krémová omáčka Alfredo s pečeným česnekem a zeleným hráškem, podávaná s dozlatova smaženým kuřecím masem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 60 min

Krůtí stehna v omáčce

Krůtí stehna v omáčce se zeleninou

Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod 30 min

Rajčatová omáčka s houbami

Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami

Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Kuřecí stehna na máslové dýni

Kuřecí stehna pečená na máslové dýni

Jídlo z jednoho pekáče. Kuřecí stehna pečená v marinádě se sójové omáčky na voňavé máslové dýni a červené paprice.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 45 min

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 60 min

Kuřecí stehna po marocku

Kuřecí stehna po marocku

Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 4 hod 10 min

Srnčí medailonky na fenyklu

Srnčí medailonky na fenyklu

Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Těstovinový salát v jogurtu

Těstovinový salát v jogurtu

Skvělý, rychle připravený těstovinový salát. Podávejte samostatně nebo jako přílohu (v tomto případě vynechejte kuřecí maso).

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Jarní salát s balkánským sýrem

Jarní salát s balkánským sýrem

Ředkvičky a okurky jdou skvěle k sobě. Salát podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Kuřecí stehna v ananasu

Kuřecí stehna v ananasové omáčce

Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod 35 min

Hamburger s cibulovým čatní

Ilustrační fotka

USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Těstoviny s tuňákem a kapary

Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce

Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Kotleta s krémovou omáčkou

Ilustrační fotka

Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod

Těstoviny s omáčkou enchilada

Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada

Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Těstoviny s kukuřičnou omáčkou

Těstoviny s krémovou kukuřičnou omáčkou

Smetanové těstoviny v omáčce z cukrové kukuřice se šunkou. Výborné se sklenkou bílého suchého vína.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 15 min

Pstruh ve slaninovém kabátku

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Marinované kuřecí řízečky

Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami

Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Pečená kuřecí stehna

Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami

Stehno pečené v kabátku z čerstvého kopru, přelité máslem a pečené na vývaru, podávené se smetanovými těstovinami.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 1 hod 5 min

Těstoviny na červeném víně

Těstoviny na červeném víně

Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 25 min

Pečené kuřecí prso

Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem

Šťavnaté kuřecí prso s kůží pečené na chutných kořeněných žampionech, podávané s meruňkovým kuskusem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 30 min

Cizrna z jednoho hrnce

Cizrna s chorizem v jednom hrnci

Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 3 hod 10 min

Těstoviny v avokádové omáčce

Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem

Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Krůtí stehna na víně

Krůtí stehna na víně a žampionech

Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 5 hod 10 min

Mexické fazole

Mexické fazole

Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 20 min

Minikuřátko se slaninou

Minikuřátko se slaninou

Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Šunkové lasagne s ricottou

Šunkové lasagne s ricottou

Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 60 min

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Vepřový burger po španělsku

Vepřový burger po španělsku

Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Kuřecí stir-fry

Kuřecí stir-fry

Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Doba přípravy: 1 hod 30 min

Doba vaření: 20 min

Jehněčí kolínko na víně

Jehněčí kolínko na víně

Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 7 hod

Hrachová kaše

Hrachová kaše s uzeným masem

Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 60 min

Mašličky s cuketou a fazolemi

Mašličky s cuketou a fazolemi

Rychlé bezmasé těstoviny s opraženou cuketou, s bílými fazolemi a s kousky oranžové papriky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 15 min

Kuřecí těstoviny

Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty

Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 30 min

Smažené sardinky s tarator

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 35 min

Skopové na pivě

Skopové na pivě

Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 5 hod

Rybí filety na másle

Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary

Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka s vepřovým masem

Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary

Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Králík z jednoho hrnce

Králík z jednoho hrnce

Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod

Boloňské gnocchi

Boloňské gnocchi

Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

Kuřecí špízy s anasem

Kuřecí špízy s anasem

Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 20 min

Kuskusový salát

Kuskusový salát

Vegetariánský zeleninový kuskusový salát s rajčaty, paprikou a okurkou, se sladkými rozinkami a octovou zálivkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Pečené kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 35 min

Krůtí hoisin

Krůtí hoisin

Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 3 hod

Těstoviny s avokádem

Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou

Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Bylinkový kuskus s kuřecím

Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem

Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Sýrové gnocchi s houbami

Sýrové gnocchi se špenátem a houbami

Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Těstoviny se sardinkami

Těstoviny se sardinkami

Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Egyptské koshari

Egyptské koshari

Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Těstovinový salát s olivami

Těstovinový salát s avokádem a olivami

Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Srnčí špízy

Srnčí špízy

Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 6 min

Vepřové kuličky

Vepřové kuličky v rajčatové omáčce

Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.

Doba přípravy: 55 min

Doba vaření: 35 min

Králík pečený na česneku

Králík pečený na česneku

Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod 10 min

Zeleninový kuskus s rozinkami

Zeleninový kuskus s rozinkami

Vegetariánský, časově nenáročný zeleninový salát ze zdravého kuskusu, rozinek a oříšků.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Filet se salsou a kuskusem

Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem

Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 30 min

Grilované balíčky

Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou

Jednoduché a zdravé kuřecí maso grilované v balíčcích s čerstvou zeleninou a cukrovou kukuřicí.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 25 min

Cuketové placky se sýrem

Cuketové placky se sýrem

Inspirováno zdravou výživou. Cuketové smažené placky s parmezánem, česnekem a výživnou, lehce dostupnou quinoou.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 10 min

Tomatová omáčka

Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Kuře Piccata

Kuře Piccata

Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Krůtí stehna pečená v rýži

Krůtí stehna pečená v rýži

Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.

Doba přípravy: 60 min

Doba vaření: 45 min

Panenka s těstovinami

Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem

Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Strapačky se zelím a slaninou

Strapačky se zelím a slaninou

Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 30 min

Těstovinový salát s kuřecím

Studený těstovinový salát s kuřecím masem

Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Kuře v pomalém hrnci

Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině

Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod 30 min

Pstruh grilovaný na feferonkách

Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku

Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Chili con carne

Chili con carne

USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 5 hod 20 min

Houbové těstoviny s lilkem

Houbové těstoviny s pečeným lilkem

Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 20 min

Holandský řízek

Holandský řízek

Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Pečený vepřový guláš

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 2 hod 30 min

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Hamburger s kozím sýrem

Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra

USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 10 min

Citronové telecí medailonky

Citronové telecí medailonky

Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Krůtí sekaná s kaší

Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí

Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 60 min

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Doba přípravy: 60 min

Doba vaření: 30 min

Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod

Japonské knedlíčky Gyoza

Japonské knedlíčky Gyoza

Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Doba vaření: 20 min

Mořský vlk grilovaný na másle

Mořský vlk grilovaný na másle

Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 20 min

Grilovaný kapří špíz na pivě

Grilovaný kapří špíz na pivě

Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 15 min

Králičí filety s těstovinami

Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy

Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.

Doba přípravy: 3 hod

Doba vaření: 30 min

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 1 hod 40 min

Kuřecí na parmezánu

Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami

Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 40 min

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 2 hod

Pečený krůtí medailon

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Dušená vepřová játra

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Kuřecí burgery

Kuřecí burgery

USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Penne s artyčoky a špenátem

Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce

Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Skopové byriani

Skopové biryani s okurkovou Raitou

Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Zapečené palačinky

Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou

Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 20 min

Pečená jehněčí roláda

Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory

Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Smetanové těstoviny s hřiby

Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem

Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Doba přípravy: 60 min

Doba vaření: 50 min

Krůtí stehna na divoko

Krůtí stehna na divoko

Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod 50 min

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou

Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 10 min

Handi Gosht

Handi Gosht

Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod 25 min

Pomalu dušená telecí líčka

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 3 hod 20 min

Kuře Adobo

Kuře Adobo

Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Doba přípravy: 3 hod

Doba vaření: 60 min

Jehněčí kuličky v omáčce

Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou

Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

Vepřová pečeně s omáčkou

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Lovcova křepelka

Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku

Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Doba přípravy: 7 hod

Doba vaření: 30 min

Houbový guláš

Houbový guláš na smetaně s bramborem

Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 55 min

Těstoviny s plody moře

Těstoviny s plody moře

Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Dušené hovězí

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 3 hod 30 min

Rybí filety v pivním těstíčku

Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 30 min

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky se zelím

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Doba přípravy: 2 hod 20 min

Doba vaření: 25 min

Pizza Quattro formaggi

Pizza Quattro formaggi

Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Doba přípravy: 1 hod 10 min

Doba vaření: 10 min

Cottage pie

Cottage pie

Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod

Perlička na víně

Perlička na víně

Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Ryba pečená v alobalu

Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou

Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 45 min

Těstoviny s olivami a fetou

Těstoviny s olivami a sýrem feta

Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Křepelka s čočkou a dýní

Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně

Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 45 min

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 3 hod 20 min

Kuřecí s brambory na podmáslí

Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 6 hod 20 min

Uzené se zelím a špeclemi

Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi

Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 45 min

Panenka v lupíncích

Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory

Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 30 min

Těstoviny carbonara

Těstoviny carbonara

Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Kuřecí na hořčici a medu

Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu

Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Panenka s česnekem a fenyklem

Pečená panenka s česnekem a fenyklem

Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Sladkokyselé kuřecí kousky

Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem

Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 15 min

Plněné papriky

Papriky plněné mletým masem a rýží

Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 6 hod

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 45 min

Marocké kuře s kuskusem

Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem

Maroko - chutné kuře plněné kuskusem a pistáciemi pečené v medové marinádě podávané s dýní a špenátem.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou

Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 15 min

Domácí sekaná

Domácí sekaná

Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Krůtí stehno s celerovou kaší

Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší

Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 8 hod

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 55 min

Kuřecí závitky na zelenině

Kuřecí závitky na zelenině

Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 35 min

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Smažené kalamáry

Smažené kalamáry

Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Doba přípravy: 1 hod 10 min

Doba vaření: 10 min

Kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím a knedlí

Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách

Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Panenka plněná prošutem

Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce

Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Marinovaná krůtí prsa

Marinovaná krůtí prsa

Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Doba přípravy: 4 hod 30 min

Doba vaření: 30 min

Bramborový salát s řízkem

Bramborový salát s řízkem

Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 10 min

Krevety na víně se špenátem

Krevety na víně se špenátem

Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Kuřecí s kostí na víně

Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory

Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 60 min

Pečené citronové kuře

Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem

Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Hospodský hovězí guláš

Hospodský hovězí guláš

Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Bramborový guláš s klobásou

Bramborový guláš s klobásou

Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 50 min

Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk

Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 20 min

Omáčka z fazolových lusků

Omáčka z fazolových lusků

Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Krůtí stehna po provensálsku

Pečená krůtí stehna po provensálsku

Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Jehněčí špízy souvlaki

Jehněčí špízy souvlaki

Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 35 min

Kuřecí stehna na paprice

Kuřecí stehna na paprice

Výtečná chuť kuřecího masa, mleté papriky a krémové smetany s těstovinami.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Těstoviny s masem ze žeber

Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber

Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 2 hod 30 min

Kuřecí rizoto s garam masala

Kuřecí rizoto s garam masala

Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 35 min

Hovězí na kyselých okurkách

Hovězí na kyselých okurkách

Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 5 min

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Vepřové plátky na hořčici

Přírodní vepřové plátky na hořčici

Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 25 min

Vepřové výpečky se špenátem

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Grilovaná jehlice rohozobá

Ilustrační fotka

Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Grilovaná pražma královská

Ilustrační fotka

Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Grilované kalamáry na česneku

Grilované kalamáry na česneku

Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Kachna na medu

Kachna na medu

Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Těstoviny s klobásou

Těstoviny s klobásou a mozzarellou

Kvalitní těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku a červeného vína, které podtrhává chuť celého jídla.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 40 min

Těstoviny s kuřecím masem

Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem

Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Kuřecí v těstíčku

Kuřecí v těstíčku

Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 20 min

Karlovarský guláš v chlebu

Karlovarský guláš v chlebu

Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 45 min

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 55 min

Bramboráky na tři způsoby

Bramboráky na tři způsoby

Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 20 min

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty

Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 60 min

Kalamáry na víně

Kalamáry na víně

Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 25 min

Bramborový salát a placaté kuře

Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím

Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Hamburgery se slaninou

Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem

USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Kuřecí kuskus s olivami

Kuřecí kuskus s olivami

Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 40 min

Rajská omáčka

Ilustrační fotka

Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem či masouvými koulemi, s nadýchaným knedlíkem.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Quesadilla

Quesadilla s avokádovou omáčkou

Mexiko - tortily plněné strouhaným sýrem, rýží, rozmačkanými fazolemi a kuřecím masem, podávané s dipem z avokáda.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 30 min

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Houbová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka s knedlíkem

Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 35 min

Houbové kari

Houbové kari

Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Kuřecí kousky po marocku

Marocké kuřecí s citronovým kuskusem

Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Musaka s bramborem

Musaka s bramborem

Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky se špetkou skořice, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 2 hod

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 3 hod

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 10 min

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt