Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (53 hlasujících).
Houbové rizotto s dýní

Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Příprava: 25 min

Doba vaření: 45 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

2 PL olivového oleje
1 malá cibule
250g dýně, očištěné a nakrájené na kostičky
400g rýže arborio
3 PL bílého vína (volitelné)
1.5l zeleninového (recept ZDE) nebo kuřecího (recept ZDE) vývaru
1 stonek rozmarýnu
50g sušených hub
30g másla
60g strouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

V hrnci rozpalte olej na střední teplotu. Přidejte oloupanou a najemno pokrájenou cibulku a smažte asi 5 minut doměkka. Přidejte dýni a smažte dalších 6-8 minut. Často míchejte. Pak přisypte rýži a důkladně promíchejte. Pokud používáte víno, přidejte ho teď a opět promíchejte.

Do hrnce k rýži nalijte 750 mililitrů vývaru, přisypte houby a vložte stonek rozmarýnu. Zamíchejte a uvaďte k varu. Pak snižte teplotu, aby vývar jen vřel a nevařil naprudko. Až se vývar vyvaří, přidávejte po naběračkách další. Před přidáním další naběračky vývaru nechte tu předchozí vyvařit a často míchejte.

Až je rýže měkká (nemusíte spotřebovat všechen vývar nebo Vám může naopak trochu chybět), asi za 18 minut, přidejte máslo a polovinu parmezánu. Osolte, opepřete, promíchejte a rizotto servírujte posypané zbylým parmezánem.

Další oblíbené recepty

Špenátové toasty s ementálem

Špenátové toasty s ementálem

Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 30 min

Polévka z fazolí s chorizem

Polévka z fazolí s chorizem

Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Čočkový salát s lososem

Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem

Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Panenka plněná prošutem

Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce

Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Kuřecí stir-fry

Kuřecí stir-fry

Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Doba přípravy: 1 hod 30 min

Doba vaření: 20 min

Vaječná pomazánka s řeřichou

Vaječná pomazánka s řeřichou

Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

Handi Gosht

Handi Gosht

Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod 25 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt