(* PL - polévková lžíce)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.
Příprava: 15 min
Doba vaření: 1 hod 5 min
Počet porcí: 4
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, okurky na měsíčky, česnek oloupeme a rozmělníme. V papinovém hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme cibuli do zlatova a přidáme osolené a opepřené plátky hovězího. Zvýšíme teplotu, osmahneme do hněda z obou stran, přidáme česnek, půl minuty zarestujeme, poté horčici, bujón a vše zalejeme jedním litrem horké vody. Zamícháme a hrnec utěsníme. Vaříme 20 minut.
Poklici sejmeme, zkontrolujeme obsah vody, v případě potřeby ji dolejeme a přidáme kyselé okurky. Hrnec opět utěsníme a vaříme dalších 20 minut. Pokud maso stále není měkké, vařte dále již bez poklice. Mělo by se lehce rozpadat.
doporučená příloha: špecle nebo rýže
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 45 min
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 25 min
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 45 min
Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 20 min
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 4 hod 25 min
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 45 min