Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (4 hlasujících).
Hovězí na kyselých okurkách Hovězí na kyselých okurkách

Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Příprava: 15 min

Doba vaření: 1 hod 5 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

600g hovězí zadní kýty, na plátky
2 střední cibule
1 PL sádla
2 stroužky česneku
1 PL plnotučné horčice
1 hovězí bujón extra
300g zavařených kyselých okurek
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, okurky na měsíčky, česnek oloupeme a rozmělníme. V papinovém hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme cibuli do zlatova a přidáme osolené a opepřené plátky hovězího. Zvýšíme teplotu, osmahneme do hněda z obou stran, přidáme česnek, půl minuty zarestujeme, poté horčici, bujón a vše zalejeme jedním litrem horké vody. Zamícháme a hrnec utěsníme. Vaříme 20 minut.

Poklici sejmeme, zkontrolujeme obsah vody, v případě potřeby ji dolejeme a přidáme kyselé okurky. Hrnec opět utěsníme a vaříme dalších 20 minut. Pokud maso stále není měkké, vařte dále již bez poklice. Mělo by se lehce rozpadat.

Tipy:

doporučená příloha: špecle nebo rýže

Další oblíbené recepty

Křepelka s čočkou a dýní

Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně

Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 45 min

Ředkvičkový salát s nivou

Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem

Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Smetanové těstoviny s cuketou

Smetanové těstoviny s cuketou

Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Omáčka enchilada

Omáčka enchilada

Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Kuřecí na hořčici a medu

Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu

Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk

Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 20 min

Handi Gosht

Handi Gosht

Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 4 hod 25 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt