300ml teplé vody
na ozdobu
sušený rozmarýn a oregáno
(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.
Příprava: 2 hod 5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4
Suroviny dejte do pekárny v následujícím pořadí: voda, olej, cukr, sůl, mouka a nakonec droždí. Na Vaší domácí pekárně zapněte program těsto.
Po vykynutí těsto rozdělte na dva díly a vypracujte placky tlusté jeden centimetr. Klouby do těsta udělejte důlky, posypte bylinkami a olivami a nechte 20 mint odpočinout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C.
Focacciu potřete olivovým olejem a dejte péci do trouby na třicet minut do zlatova.
Pokud nemáte domácí pekárnu, ingredience na těsto smíchejte a nechte hodinu kynout na teplém místě. Dále pokračujte podle výše uvedeného návodu.
Těsto můžete rozdělit na 4 díly. vyválejte z nich placky a dvě potřete rajčatovým pyré a přidejte šunku a sýr. Druhou plackou sýr přikryjte a spojte okraje. Fantazii na náplň se meze nekladou.
Vyzkoušejte i sladkou variantu. Základní těsto lehce pocukrujte, pokapejte medem a posypte rozinkami a tvarohem.
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 40 min
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 60 min
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 35 min
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 2 hod
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 35 min
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min