Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (10 hlasujících).
Italský chléb focaccia Italský chléb focaccia

Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Příprava: 2 hod 5 min

Doba vaření: 30 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

na chléb

300ml teplé vody
3 PL olivového oleje
1 KL cukru
500g hladké mouky
1,5 KL soli
7g sušeného droždí

na ozdobu

sušený rozmarýn a oregáno
olivy nakrájené na plátky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup přípravy:

Suroviny dejte do pekárny v následujícím pořadí: voda, olej, cukr, sůl, mouka a nakonec droždí. Na Vaší domácí pekárně zapněte program těsto.

Po vykynutí těsto rozdělte na dva díly a vypracujte placky tlusté jeden centimetr. Klouby do těsta udělejte důlky, posypte bylinkami a olivami a nechte 20 mint odpočinout. Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C.

Focacciu potřete olivovým olejem a dejte péci do trouby na třicet minut do zlatova.

Tipy:

Pokud nemáte domácí pekárnu, ingredience na těsto smíchejte a nechte hodinu kynout na teplém místě. Dále pokračujte podle výše uvedeného návodu.

Těsto můžete rozdělit na 4 díly. vyválejte z nich placky a dvě potřete rajčatovým pyré a přidejte šunku a sýr. Druhou plackou sýr přikryjte a spojte okraje. Fantazii na náplň se meze nekladou.

Vyzkoušejte i sladkou variantu. Základní těsto lehce pocukrujte, pokapejte medem a posypte rozinkami a tvarohem.

Další oblíbené recepty

Smetanová rajčatová omáčka

Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny

Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Bábovka

Bábovka (hrníčková, olejová)

Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Minestrone

Minestrone

Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 35 min

Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod

Pečený krůtí medailon

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Kuřecí rizoto s garam masala

Kuřecí rizoto s garam masala

Rizoto s kuřecím masem a sýrem ochucené exotickým asijským kořením garam masala.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 35 min

Tzatziki

Tzatziki

Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt