Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (19 hlasujících).
Kuře Adobo Kuře Adobo

Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Příprava: 3 hod

Doba vaření: 60 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

1 kuře, přibližně 1.4kg
250ml bílého vinného octa
250ml sójové omáčky
90g třtinového cukru
4 stroužky česneku
koření chilli nebo sušené chilli papričky, drcené, podle chuti
2 bobkové listy
500ml kuřecího vývaru
3 PL arrowroot (lze nahradit 1 PL solamylu)
2 PL štávy z limetky, plus limetka k podávání
sůl a pepř

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Kuře nastříhejte nůžkami na maso na cca 12 kousků. V plytké nádobě smíchejte ocet, sójovou omáčkou, oloupaný a přepůlený česnek, chilli a bobkové listy. Přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kuřecí kousky, smíchejte a dejte do lednice na dvě hodiny marinovat. Po hodině maso otočte.

Maso i s marinádou přemistěte do hrnce a přidejte kuřecí vývar. Promíchejte, uveďte k varu a na mírné teplotě vařte 45-50 minut. Kuře každých dvacet minut otočte. Maso z omáčky vyjměte a udržujte teplé, například mezi dvě mi talíři nebo v hrnci s poklicí. 

Z omáčky vyhoďte česnek a bobkový list. Vmíchejte arrowroot rozmíchaný v 50ml vody a limetkovou šťávu. Vařte 7 minut za občasného míchání. Dochuťte solí a pepřem.

Kuře Adobo servírujte s bílou rýží, přelité omáčkou a s měsíčkem limetky.

Tipy:

I když nemáte rádi ostrá jídla, tohle si výjimečně přikořeňte tak, jak to rádi dělají Filipínci a lidé po celé Asii.

Místo celého kuřete takto upravte i kuřecí spodní stehna.

Pokrm můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Arrowroot je zdravé zahušťovadlo, které je běžně k sehnání v obchodech se zdravou výživou nebo v e-shopech v podobě bílého prášku.

Další oblíbené recepty

Kuřecí stehna v ananasu

Kuřecí stehna v ananasové omáčce

Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod 35 min

Plovdivské maso s okurkou

Plovdivské maso s okurkou

Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 15 min

Teriyaki na špejli

Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou

Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 15 min

Dýňová polévka s mrkví

Dýňová polévka s mrkví

Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Pstruh ve slaninovém kabátku

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Kořeněné hrušky v čokoládě

Kořeněné hrušky v čokoládě

Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 3 hod 20 min

Směs pěti koření

Směs pěti koření

Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt