na knedlíčky
2 vejce
(* PL - polévková lžíce)
Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.
Příprava: 15 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm osmažte dozlatova. Kuřecí maso očistěte, osušte a prsa rozčtvťte. Přideje je osmažit k cibuli. Až jsou prsa zatáhlá (na povrchu změní barvu z růžové na bílou), přidejte papriku, promíchejte a zalijte 600ml vody. Vařte 45 minut.
Mezitím si připravte knedlíčky. V misce smíchejte všechny ingredience a promíchejte v kuchyňském robotu hnětacím hákem, dokud se všechny ingredience nespojí. V hrnci uveďte vodu k varu, osolte. Rukou tvarujte knedlíčky o průměru 2.5 centimetru. Před každou manipulací s novým knedlíčkem si namočte ruce do vody. Vařte na 2krát, asi 2 minuty, podle velikosti. Knedlíčky by měly být na povrchu mazlavé a uprostřed by měly mít chlebovou konzistenci.
V misce smíchejte zakysanou smetanu s moukou a s trocou vody a důkladně promíchejte. Směs vlejte k hotovému masu, zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem a povařte posledních 15 minut.
Kuřecí paprikáš podávejte s knedlíčky, přelité paprikovou šťávou.
Sladkou mletou papriku můžete z části nahradit uzenou nebo lahůdkovou nebo jejich kombinací (např. 2 lžíce sladké mleté, 1 lžíce uzené a 1 lžíce lahůdkové).
Zbyly Vám navíc knedlíčky? Krátce je osmažte na másle a posypte cukrem smíchaným se skořicí a podávejte se zbytkem z balení zakysané smetany.
Knedlíčky a paprikáš skladujte zvášť. Knedlíčky přidejte do paprikáše před podáváním.
USA - sladký bochníček banánového chleba! Vláčný díky banánům a pouze 20 minut přípravy bez použití drahých mixérů.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 60 min
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 35 min
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 25 min
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 40 min
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 1 hod 25 min