Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (51 hlasujících).
Kuřecí paprikáš s knedlíčky Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.

Příprava: 15 min

Doba vaření: 60 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

2 PL oleje
1 velká cibule
4 PL sladké mleté papriky
500g kuřecích prsou
100g 15% zakysané smetany
1 vrchovatá PL hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř

na knedlíčky

2 vejce
250g hladké mouky
1 PL oleje
120ml vody

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a cibuli na něm osmažte dozlatova. Kuřecí maso očistěte, osušte a prsa rozčtvťte. Přideje je osmažit k cibuli. Až jsou prsa zatáhlá (na povrchu změní barvu z růžové na bílou), přidejte papriku, promíchejte a zalijte 600ml vody. Vařte 45 minut.

Mezitím si připravte knedlíčky. V misce smíchejte všechny ingredience a promíchejte v kuchyňském robotu hnětacím hákem, dokud se všechny ingredience nespojí. V hrnci uveďte vodu k varu, osolte. Rukou tvarujte knedlíčky o průměru 2.5 centimetru. Před každou manipulací s novým knedlíčkem si namočte ruce do vody. Vařte na 2krát, asi 2 minuty, podle velikosti. Knedlíčky by měly být na povrchu mazlavé a uprostřed by měly mít chlebovou konzistenci.

V misce smíchejte zakysanou smetanu s moukou a s trocou vody a důkladně promíchejte. Směs vlejte k hotovému masu, zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem a povařte posledních 15 minut.

Kuřecí paprikáš podávejte s knedlíčky, přelité paprikovou šťávou.

Tipy:

Sladkou mletou papriku můžete z části nahradit uzenou nebo lahůdkovou nebo jejich kombinací (např. 2 lžíce sladké mleté, 1 lžíce uzené a 1 lžíce lahůdkové).

Zbyly Vám navíc knedlíčky? Krátce je osmažte na másle a posypte cukrem smíchaným se skořicí a podávejte se zbytkem z balení zakysané smetany.

Knedlíčky a paprikáš skladujte zvášť. Knedlíčky přidejte do paprikáše před podáváním.

Další oblíbené recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

USA - sladký bochníček banánového chleba! Vláčný díky banánům a pouze 20 minut přípravy bez použití drahých mixérů.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Tradiční sangria

Tradiční sangria

Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Kaše z brambor a mascarpone

Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone

Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 35 min

Koprová polévka

Koprová polévka

Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Tomatová omáčka

Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Kuřecí prsa na šalotce

Kuřecí prsa na šalotce

Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 40 min

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Vepřové plátky na hořčici

Přírodní vepřové plátky na hořčici

Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 25 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt