Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (36 hlasujících).
Kuřecí v těstíčku Kuřecí v těstíčku

Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Příprava: 15 min

Doba vaření: 20 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

700g kuřecích prsních řízků
100g hladké mouky
100ml mléka
100ml vody
1 KL soli
1 KL prášku do pečiva
100 ml sladké chili omáčky
150ml oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup přípravy:

Kuře očistěte, podélně rozřízněte a osolte. V misce smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Poté za stálého míchání přilévejte mléko a vodu, dokud není těsto jemné.

Rozehřejte si na pánvi olej, maso namočte v těstíčku a plátek zprudka osmažte, poté teplotu snižte na mírnou, ať se maso propeče. Z každé strany smažte okolo pěti minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu.

Z pánve plátky přesuňte na talíř s papírovým ubrouskem a vysušte přebytečný olej. Podávejte přelité sladkou chili omáčkou.

Tipy:

Nejlepší je podávat kuře v těstíčku s bramborovými měsíčky pečenými v troubě a sladkou chilli omáčkou a rybu v těstíčku s hranolkami a majonézou, do které přidáme stroužek česneku, známé jako „fish and chips“.

Do těstíčka můžete přidat čerstvě namletý pepř nebo citronový mletý pepř.

Pro vegetariánskou variantu místo kuřete nebo ryby takto obalte a smažte cibulové kroužky.

Místo neperlivé vody použijte vodu perlivou, vytvoříte lehké, vzdušné těsto.

Další oblíbené recepty

Zelené fazolky se šalotkou

Zelené fazolky se šalotkou

Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Americký chléb sourdough

Americký chléb sourdough

USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Doba přípravy: 1 hod 50 min

Doba vaření: 30 min

Cottage pie

Cottage pie

Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod

Hamburgerové bulky

Ilustrační fotka

Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.

Doba přípravy: 2 hod 50 min

Doba vaření: 20 min

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 40 min

Pizza Quattro formaggi

Pizza Quattro formaggi

Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Doba přípravy: 1 hod 10 min

Doba vaření: 10 min

Kuřecí stehna po marocku

Kuřecí stehna po marocku

Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 4 hod 10 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt