(* KL - kávová lžička)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.
Příprava: 15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4
Kuře očistěte, podélně rozřízněte a osolte. V misce smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Poté za stálého míchání přilévejte mléko a vodu, dokud není těsto jemné.
Rozehřejte si na pánvi olej, maso namočte v těstíčku a plátek zprudka osmažte, poté teplotu snižte na mírnou, ať se maso propeče. Z každé strany smažte okolo pěti minut, dokud těsto nedostane zlatavou barvu.
Z pánve plátky přesuňte na talíř s papírovým ubrouskem a vysušte přebytečný olej. Podávejte přelité sladkou chili omáčkou.
Nejlepší je podávat kuře v těstíčku s bramborovými měsíčky pečenými v troubě a sladkou chilli omáčkou a rybu v těstíčku s hranolkami a majonézou, do které přidáme stroužek česneku, známé jako „fish and chips“.
Do těstíčka můžete přidat čerstvě namletý pepř nebo citronový mletý pepř.
Pro vegetariánskou variantu místo kuřete nebo ryby takto obalte a smažte cibulové kroužky.
Místo neperlivé vody použijte vodu perlivou, vytvoříte lehké, vzdušné těsto.
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy: 1 hod 50 min
Doba vaření: 30 min
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 2 hod
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
Doba přípravy: 2 hod 50 min
Doba vaření: 20 min
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 1 hod 40 min
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Doba vaření: 10 min
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 4 hod 10 min