Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (22 hlasujících).
Minestrone Minestrone

Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Příprava: 10 min

Doba vaření: 35 min

Počet porcí: 6

Ingredience:

2 stonky řapíkatého celeru
1 střední cibule
1 mrkev
400g plechovka loupaných rajčat
1 střední cuketa
200g bílého čerstvého zelí
konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (240g/425ml)
konzerva červených fazolí ve slaném nálevu (240g/425ml)
1.8l zeleninového vývaru
150g těstovin ve tvaru mušliček
1 KL sušeného tymiánu
1/2 KL polévkového koření
2 PL olivového oleje
hladkolistá petrželka a strouhaný parmezán na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup přípravy:

Cibuli a mrkev oloupejte. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev podélně rozčtvrťte a nakrájejte spolu s řapíkatým celerem na plátky. Zelí nakrájejte na proužky. Cuketu omyjte, přepulte a nakrájejte na půlkolečka.

Ve velkém hrnci na olivovém oleji na střední teplotu osmažte celer, mrkev a cibuli. Přidejte tymián a smažte 5-6 minut.

Pak přidejte rajčata i se šťávou (rozmačkejte je vařečkou), okapané fazole, zalijte horkým zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Na nízkou teplotu vařte 15 minut, aby se chuťe zesnoubily.

Nakonec přidejte bílé zelí, cuketu a těstoviny. Vařte asi 10 minut. To je dostatek času pro těstoviny, aby se uvařily a cuketa a zelí změkly. Pokud Vám přijde polévka příliš hustá, přidejte více vývaru či vody, povařte a popřípadě dosolte a opepřete.

Polévku minestrone servírujte posypanou nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

Tipy:

Pokud používáte zeleninový bujón, nedávejte více než tři kostky na dva litry. Polévka by se čtyřmi byla přesolená.

Další oblíbené recepty

Kuřecí kousky po marocku

Marocké kuřecí s citronovým kuskusem

Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Kuřecí stehna v ananasu

Kuřecí stehna v ananasové omáčce

Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod 35 min

Rybí paštika s křenem

Rybí paštika s křenovým máslem

Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 0 min

Vepřové výpečky se špenátem

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Indický chléb naan

Kynutý indický chléb naan

Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Doba přípravy: 2 hod 10 min

Doba vaření: 10 min

Pečená jehněčí roláda

Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory

Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

Boloňské gnocchi

Boloňské gnocchi

Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt