Mrkvový krém s červenou čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (13 hlasujících).
Mrkvový krém s červenou čočkou Mrkvový krém s červenou čočkou

Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Příprava: 10 min

Doba vaření: 30 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

700g mrkve
140g červené neloupané čočky
1l zeleninového vývaru (může být z kostky)
125ml polotučného mléka
2 PL olivového oleje
2 KL kmínu
2 malé sušené chilli papričky
4 PL bílého jogurtu
sůl podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup přípravy:

Mrkev oloupejte a na hrubo nastrouhejte. Chilli papričky rozdrďte nožem a spolu s kmínem je na sucho osmažte v hrnci, dokud nezačnou poskakovat po dně a vonět. Lžící pak polovinu dejte bokem, těmi budete polévku zdobit.

Ke zbylému koření v hrnci přilejte olej, přidejte mrkev a čočku, zeleninový vývar a mléko a vařte do měkka, asi 25 minut. Ponorným mixérem polévku do hladka rozmixujte (pokud preferujete kousky čočky a mrkve v polévce, rozmixujte jen část) a dochuťte solí.

Polévku podávejte se lžící jogurtu, posypané kmínem a chilli.

Tipy:

Chcete-li použít pomalý hrnec, dejte do něj polovinu kmínu a chilli, olej, mrkev, čočku a 700ml zeleninového vývaru. Vařte přikryté na vysokou teplotu 3 hodiny. Přimíchejte mléko a polévku rozmixujte. Na pánvičce na sucho opražte kmín a chilli dokud nezavoní. Polévku podávejte se lžící jogurtu posypanou kořením.

Pro polévku bez laktózy polotučné mléko nahraďte kokosovým mlékem.

Máte rádi marockou kuchyni? Kmín a chilli nahraďte lžičkou pasty harissa. Ke konci vaření můžete přidat i na kousky nakrájené kuřecí maso.

doporučená příloha: indický kynutý chléb naan (recept ZDE)

Další oblíbené recepty

Pstruh ve slaninovém kabátku

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 20 min

Bylinkový kuskus s kuřecím

Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem

Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Hamburgery se slaninou

Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem

USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Houbové rizotto s dýní

Houbové rizotto s dýní

Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka z bílých fazolí se sušenými rajčaty a česnekem podávaná na topinkách.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Těstoviny s avokádem

Jogurtové těstoviny s avokádem a bazalkou

Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Glazovaná křepelka

Glazovaná křepelka

Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Pečený vepřový guláš

Pečený vepřový guláš na víně a houbách

Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 2 hod 30 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt