Ostatní pochoutky

Rajčatové crostini

Rajčatové crostini

Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Melounový salát s fíky

Melounový salát s fíky

Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Ředkvičkový salát s nivou

Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem

Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Hamburgerové bulky

Ilustrační fotka

Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.

Doba přípravy: 2 hod 50 min

Doba vaření: 20 min

Cibulové chutney

Cibulové chutney

Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 1 hod 15 min

Americký chléb sourdough

Americký chléb sourdough

USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Doba přípravy: 1 hod 50 min

Doba vaření: 30 min

Čočkový salát s lososem

Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem

Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Okurkové jednohubky

Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem

Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Kořeněné ořechy

Kořeněné ořechy

Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Salát z fialových brambor

Salát z fialových brambor

Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Játrová pěna

Játrová pěna s karamelizovanou cibulí

Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 45 min

Avokádový salát s kuřecím

Ilustrační fotka

Vcelku pečená kuřecí prsa trhaná na kousky v krémovém salátu, s avokádem a špetkou sušeného česneku.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Ratatouille

Ilustrační fotka

Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 40 min

Hummus

Hummus

Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 40 min

Rýžový salát

Rýžový salát ze Středního východu

Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Mexický salát s rajčaty

Mexický salát s rajčaty

Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Domácí kečup

Ilustrační fotka

Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 3 hod

Salát z nových brambor

Salát z nových brambor

Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Směs pěti koření

Směs pěti koření

Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Bramborová kaše se smetanou

Bramborová kaše se zakysanou smetanou

Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Jahodový salát se špenátem

Jahodový salát se špenátem

Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Sendvič s pečeným drůbežím

Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou

Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Sendvič s krůtím masem

Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami

Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Krůtí sendvič s pestem

Krůtí sendvič s pestem a špenátem

Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Pesto

Pesto

Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Polníčkový salát

Polníčkový salát se slaninou a ořechy

Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Sendviče se sekanou

Sendviče se sekanou a volským okem

Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Omáčka Marinara

Omáčka Marinara

Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.

Doba přípravy: 1 hod 45 min

Doba vaření: 20 min

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 60 min

Sendvič s krabími tyčinkami

Sendvič s krabími tyčinkami

Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Grilovaná kulatá cuketa

Ilustrační fotka

Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Brambory pečené ve stříbře

Brambory pečené ve stříbře

USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Sendvič s vepřovým a okurkou

Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem

Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Medový salát s červenou řepou

Medový salát s červenou řepou a quinoou

Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Indický chléb naan

Kynutý indický chléb naan

Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Doba přípravy: 2 hod 10 min

Doba vaření: 10 min

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 40 min

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Ředkvičkový salát s okurkou

Ředkvičkový salát s okurkou

Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Mini sendviče s hovězím

Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou

Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Italský sendvič

Italský sendvič se soleným hovězím

Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Solené hovězí

Ilustrační fotka

Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Doba přípravy: 7 dní

Doba vaření: 1 hod 30 min

Zahradní salát v octové zálivce

Zahradní salát v octové zálivce

Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Mangový salát s kuřecím

Mangový salát s kuřecím masem

Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Italský salátový dresing

Domácí italský salátový dresing

Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Jednohubky s klobásou

Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou

Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 15 min

Kousky s cibulí a jablky

Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě

Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 15 min

Vaječný salát s avokádem

Vaječný salát s avokádem

Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Sendvič s tuňákovým salátem

Sendvič s tuňákovým salátem

Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Žampionová pomazánka

Žampionová pomazánka s fenyklem

Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Řecký salát

Řecký salát

Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Zelený salát s jablky

Zelený salát s jablky a ořechy

Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 20 min

Sendvič s jehněčím masem

Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou

Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Luxusní játrová paštika

Luxusní játrová paštika

Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Doba přípravy: 2 hod 10 min

Doba vaření: 30 min

Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle

Jemná a výborná rybí pomazánka, kterou můžete servírovat jak při posezení s přáteli, tak na večeři.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Tradiční sangria

Tradiční sangria

Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Bylinkový dresing

Bylinkový dresing

Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Tortilly s kuřecím masem

Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem

Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Zelný salát

Zelný salát

Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Zelené fazolky se šalotkou

Zelené fazolky se šalotkou

Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Kaše z brambor a mascarpone

Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone

Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 35 min

Rajčatový salát

Rajčatový salát

Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Tapenáda ze zelených oliv

Tapenáda ze zelených oliv

Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 0 min

Italský chléb focaccia

Italský chléb focaccia

Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Doba přípravy: 2 hod 5 min

Doba vaření: 30 min

Nakládané banány s olivami

Nakládané banány s olivami

Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Teriyaki na špejli

Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou

Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 15 min

Pršutové rolky

Pršutové rolky se sušenými rajčaty

Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 0 min

Tatarák s křepelčími vejci

Tatarák s křepelčími vejci

Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Doba vaření: 0 min

Jednohubky s uzeným lososem

Jednohubky s uzeným lososem a koprem

Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Jednohubky s kaviárem

Jednohubky s kaviárem

Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Jednohubky s roquefortem

Jednohubky s roquefortem a nektarinkou

Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Vaječná pomazánka se sýrem

Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem

Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka z bílých fazolí se sušenými rajčaty a česnekem podávaná na topinkách.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Vaječná pomazánka s řeřichou

Vaječná pomazánka s řeřichou

Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Bliny s kaviárem

Bliny s kaviárem

Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.

Doba přípravy: 3 hod 20 min

Doba vaření: 20 min

Rybí paštika s křenem

Rybí paštika s křenovým máslem

Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 0 min

Dýňové pyré

Dýňové pyré

Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Omáčka enchilada

Omáčka enchilada

Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Pečené sladké brambory

Pečené sladké brambory

Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Krůtí sendvič se sýrem

Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou

Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 5 min

Tzatziki

Tzatziki

Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 0 min

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 0 min

Pomazánka z matjesů s vejci

Pomazánka z matjesů s vejci

Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 0 min

Chilský párek v rohlíku

Chilský párek v rohlíku

Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Špenátové toasty s ementálem

Špenátové toasty s ementálem

Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 30 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt