Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
Doba přípravy: 2 hod 50 min
Doba vaření: 20 min
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 1 hod 15 min
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy: 1 hod 50 min
Doba vaření: 30 min
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 10 min
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 45 min
Vcelku pečená kuřecí prsa trhaná na kousky v krémovém salátu, s avokádem a špetkou sušeného česneku.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 40 min
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 1 hod 40 min
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 25 min
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 3 hod
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 25 min
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 10 min
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy: 1 hod 45 min
Doba vaření: 20 min
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 60 min
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 10 min
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 10 min
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.
Doba přípravy: 2 hod 10 min
Doba vaření: 10 min
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
Doba přípravy: 35 min
Doba vaření: 40 min
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy: 7 dní
Doba vaření: 1 hod 30 min
Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 15 min
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.
Doba přípravy: 45 min
Doba vaření: 15 min
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 25 min
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 20 min
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 40 min
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.
Doba přípravy: 2 hod 10 min
Doba vaření: 30 min
Jemná a výborná rybí pomazánka, kterou můžete servírovat jak při posezení s přáteli, tak na večeři.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 0 min
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 35 min
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.
Doba přípravy: 2 hod 5 min
Doba vaření: 30 min
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 15 min
Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 15 min
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.
Doba přípravy: 35 min
Doba vaření: 0 min
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy: 1 hod 15 min
Doba vaření: 0 min
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Pomazánka z bílých fazolí se sušenými rajčaty a česnekem podávaná na topinkách.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy: 3 hod 20 min
Doba vaření: 20 min
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.
Doba přípravy: 35 min
Doba vaření: 0 min
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 20 min
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 5 min
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.
Doba přípravy: 45 min
Doba vaření: 0 min
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 0 min
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 0 min
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 30 min