Polévky

Dýňová polévka s mrkví

Dýňová polévka s mrkví

Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Zdravá kroupová polévka

Zdravá kroupová polévka

Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

Dýňový krém

Dýňový krém

Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 40 min

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 45 min

Polévka z červeného zelí

Polévka z červeného zelí

Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Gulášová polévka

Ilustrační fotka

Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 2 hod

Polévka ze zeleného hrachu

Polévka ze zeleného hrachu se šunkou

Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Pajšl

Pajšl

Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 15 min

Kroupová s houbami

Kroupová polévka s houbami

Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 15 min

Zeleninová s fazolemi

Zeleninová polévka s fazolemi

Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 35 min

Krémová kuřecí polévka

Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem

Krémová kuřecí polévka s rozpuštěným sýrem, s na kostičky nakrájeným bramborem a s divokou rýží.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Smetanová houbová polévka

Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory

Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 40 min

Tyrolské knedlíčky do polévky

Tyrolské knedlíčky do polévky

Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 10 min

Čočková polévka s kari

Čočková polévka s kari

Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 40 min

Bündnerská ječná polévka

Bündnerská ječná polévka

Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Mrkvový krém s čočkou

Mrkvový krém s červenou čočkou

Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Polévka z pečených brambor

Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou

Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Doba přípravy: 60 min

Doba vaření: 50 min

Květáková polévka

Květáková polévka

Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 25 min

Minestrone

Minestrone

Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 35 min

Pórkový krém s brambory

Pórkový krém se smaženými brambory

Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky

Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 20 min

Poctivý drůbeží vývar

Poctivý drůbeží vývar

Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 3 hod 45 min

Bramboračka ze sušených hub

Bramboračka ze sušených hub

Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 50 min

Rajská polévka

Rajská polévka

Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 40 min

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 2 hod 10 min

Fenyklová vichyssoise

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Játrová polévka s cuketou

Játrová polévka s cuketou

Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 35 min

Polévka z fazolí s chorizem

Polévka z fazolí s chorizem

Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Krémová žampionová polévka

Krémová žampionová polévka

Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 60 min

Poctivá česnečka

Poctivá česnečka

Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Kroupová polévka

Kroupová polévka

Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 55 min

Fazolová polévka se zeleninou

Fazolová polévka se zeleninou

Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 1 hod 5 min

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Polévka se slaninou a kapustou

Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou

Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.

Doba přípravy: 0 min

Doba vaření: 0 min

Polévka z uzených žeber s rýží

Polévka z uzených žeber s rýží

Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 2 hod

Čočková polévka

Čočková polévka

Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 35 min

Koprová polévka

Koprová polévka

Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 15 min

Kulajda

Kulajda

Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 40 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt