Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 1 hod 20 min
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 50 min
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 40 min
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 45 min
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 1 hod 30 min
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 2 hod
Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 1 hod 30 min
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 1 hod 15 min
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 1 hod 15 min
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 1 hod 35 min
Krémová kuřecí polévka s rozpuštěným sýrem, s na kostičky nakrájeným bramborem a s divokou rýží.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 25 min
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 40 min
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 10 min
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 40 min
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 60 min
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.
Doba přípravy: 60 min
Doba vaření: 50 min
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 25 min
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 35 min
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 50 min
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 20 min
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 3 hod 45 min
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 50 min
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 40 min
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 2 hod 10 min
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 50 min
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 35 min
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 1 hod 30 min
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy: 45 min
Doba vaření: 60 min
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 55 min
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.
Doba přípravy: 0 min
Doba vaření: 0 min
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 1 hod 5 min
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.
Doba přípravy: 0 min
Doba vaření: 0 min
Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.
Doba přípravy: 0 min
Doba vaření: 0 min
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 2 hod
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.
Doba přípravy: 25 min
Doba vaření: 35 min
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 40 min