(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Příprava: 30 min
Doba vaření: 6 hod 20 min
Počet porcí: 4
V pánvi rozpalte olej a osmažte stehna do zlatova, z každé strany asi pět minut. Mezitím si oloupejte šalotky a spolu se slaninou je nakrájejte na drobno. Stehna vyjměte z pánve a osmažte šalotky se slaninou do světle hněda.
Kuřecí stehna poskládejte do pomalého hrnce na omyté brambory (větší přepůlené), zasypte šalotkou se slaninou a zalejte kuřecím vývarem s bílým vínem. Přimíchejte tymián a polovinu estragonu.
Zapněte pomalý hrnec a nechte vřít 4-6 hodin (podle velikosti stehen) nebo dokud maso lehce neodpadá od kosti.
Pokud máte rádi omáčku hustší, přemistěte ji do pánve a vařením ji zredukujte. Přidejte podmáslí a rozmíchejte do jemna. Přidejte šťávu z citronu a zbývající estragon a případně dochuťte solí.
Na tento recept je nejlepší použít nové brambory, staré ale také udělají svoji práci.
Omáčku můžete zahustit přidáním 1/2-1 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Nezapomeňte pak omáčku alespoň deset minut povařit.
Připravte si suroviny den dopředu, ráno je naházejte do hrnce a hrnec zapněte na nízkou teplotu. Až přijdete z práce, budete mít připraven výborný teplý pokrm, který můžete téměř ihned konzumovat.
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 35 min
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.
Doba přípravy: 60 min
Doba vaření: 50 min
Zkuste tento jednoduchý recept na lahodné, vláčné muffiny z citronové šťávy, bílého jogurtu a s kapkou vanilky.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 30 min
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 60 min
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 15 min
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.
Doba přípravy: 45 min
Doba vaření: 30 min
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 2 hod