Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Příprava: 30 min

Doba vaření: 6 hod 20 min

Počet porcí: 4

Ingredience:

1 PL olivového oleje
4 kuřecí stehna (nebo jiné kousky kuřete s kostí)
12 plátků anglické slaniny
200g šalotek
600g malých brambor
1/2 KL tymiánu
200ml bílého suchého vína
500ml kuřecího vývaru
250ml podmáslí
1 PL citronové šťávy
2 PL sušeného estragonu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup přípravy:

V pánvi rozpalte olej a osmažte stehna do zlatova, z každé strany asi pět minut. Mezitím si oloupejte šalotky a spolu se slaninou je nakrájejte na drobno. Stehna vyjměte z pánve a osmažte šalotky se slaninou do světle hněda. 

Kuřecí stehna poskládejte do pomalého hrnce na omyté brambory (větší přepůlené), zasypte šalotkou se slaninou a zalejte kuřecím vývarem s bílým vínem. Přimíchejte tymián a polovinu estragonu. 

Zapněte pomalý hrnec a nechte vřít 4-6 hodin (podle velikosti stehen) nebo dokud maso lehce neodpadá od kosti. 

Pokud máte rádi omáčku hustší, přemistěte ji do pánve a vařením ji zredukujte. Přidejte podmáslí a rozmíchejte do jemna. Přidejte šťávu z citronu a zbývající estragon a případně dochuťte solí. 

Tipy:

Na tento recept je nejlepší použít nové brambory, staré ale také udělají svoji práci.

Omáčku můžete zahustit přidáním 1/2-1 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Nezapomeňte pak omáčku alespoň deset minut povařit.

Připravte si suroviny den dopředu, ráno je naházejte do hrnce a hrnec zapněte na nízkou teplotu. Až přijdete z práce, budete mít připraven výborný teplý pokrm, který můžete téměř ihned konzumovat.

Další oblíbené recepty

Houbové rizoto

Houbové rizoto

Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 35 min

Smetanové těstoviny s hřiby

Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem

Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Doba přípravy: 60 min

Doba vaření: 50 min

Jogurtové muffiny s citronem

Jogurtové muffiny s citronem

Zkuste tento jednoduchý recept na lahodné, vláčné muffiny z citronové šťávy, bílého jogurtu a s kapkou vanilky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Kuře Piccata

Kuře Piccata

Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 15 min

Rybí filety v pivním těstíčku

Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 30 min

Polévka z uzených žeber s rýží

Polévka z uzených žeber s rýží

Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Doba přípravy: 5 min

Doba vaření: 2 hod

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt