(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.
Příprava: 10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2
Troubu rozehřejte na 200°C. Vepřové maso osušte, osolte a opepřete a potřete mletou paprikou. Dejte jej do pekáče a pečte ve vyhřáté troubě do měkka, dokud thermometr zasunutý doprotřed nejsilnějšího kusu masa nezaznamená 65°C, 20-25 minut.
Mezitím si připravte marinádu na okurky. Smíchejte jablečný ocet, olivový olej a hnědý cukr. Okurek nakrájejte na úzká kolečka a naložte ho do marinády. Nechte marinovat, dokud nemáte vše ostatní připravené.
Bulky podélně rozřízněte a spodek vrchní části potřete majonézou.
Vepřové maso nakrájete na tenké plátky a položte na spodní část bulky. Přidejte okurky (bez marináy) a přiklopte vrchním dílem s majonézou.
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.
Doba přípravy: 30 min
Doba vaření: 0 min
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
Doba přípravy: 0 min
Doba vaření: 0 min
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 20 min
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 1 hod 10 min
Maroko - chutné kuře plněné kuskusem a pistáciemi pečené v medové marinádě podávané s dýní a špenátem.
Doba přípravy: 35 min
Doba vaření: 1 hod 10 min
Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Doba přípravy: 40 min
Doba vaření: 20 min
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.
Doba přípravy: 5 min
Doba vaření: 15 min