Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Španělský ptáček Španělský ptáček

Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Příprava: 40 min

Doba vaření: 55 min

Počet porcí: 6

Ingredience:

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy:

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Další oblíbené recepty

Penne s artyčoky a špenátem

Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce

Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 50 min

Čokoládový dort

Čokoládový dort s granátovými semínky

Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 40 min

Pomalu dušená telecí líčka

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Doba přípravy: 25 min

Doba vaření: 3 hod 20 min

Mrkvový krém s čočkou

Mrkvový krém s červenou čočkou

Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Sendvič s vepřovým a okurkou

Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem

Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 40 min

Jednohubky s klobásou

Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou

Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 15 min

Italský sendvič

Italský sendvič se soleným hovězím

Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt