Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Španělský ptáček Španělský ptáček

Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Příprava: 40 min

Doba vaření: 55 min

Počet porcí: 6

Ingredience:

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy:

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Další oblíbené recepty

Citronové řezy s ricottou

Citronové řezy s ricottou

Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.

Doba přípravy: 50 min

Doba vaření: 50 min

Tomatová omáčka

Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 25 min

Šunkové lasagne s ricottou

Šunkové lasagne s ricottou

Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Doba přípravy: 30 min

Doba vaření: 60 min

Těstoviny s pečenou dýní

Těstoviny s pečenou dýní

Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 50 min

Řecký salát

Řecký salát

Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

Polévka z červeného zelí

Polévka z červeného zelí

Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 30 min

Houbová omáčka s knedlíkem

Houbová omáčka s knedlíkem

Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 1 hod 35 min

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 0 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt