Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Španělský ptáček Španělský ptáček

Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Příprava: 40 min

Doba vaření: 55 min

Počet porcí: 6

Ingredience:

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy:

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Další oblíbené recepty

Kousky s cibulí a jablky

Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě

Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Doba přípravy: 45 min

Doba vaření: 15 min

Sendvič s krabími tyčinkami

Sendvič s krabími tyčinkami

Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 10 min

Chili con carne

Chili con carne

USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 5 hod 20 min

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 60 min

Vaječný salát s avokádem

Vaječný salát s avokádem

Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 0 min

Salát z fialových brambor

Salát z fialových brambor

Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

Třešňový koláč naruby

Třešňový koláč naruby

Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 45 min

Pečené sladké brambory

Pečené sladké brambory

Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 20 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt