(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.
Příprava: 5 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2
Krůtí prso dejte vařit do osolené vody. Postavte vodu na těstoviny a uvařte je v osolené vodě podle návodu na obalu.
V míse smíchejte majonézu, hrubozrnnou hořčici a med. Přidejte polévkovou lžíci vody a metličkou vyšlehejte. Jarní cibulku nakrájejte na úzká kolečka, rajčata přepulte a bazalku nasekejte na hrubo. Vmíchejte k medové směsi.
Těstoviny sceďte a propláchněte, krůtí prso po půl hodně vaření vyjměte z vody a nechte pět minut zchládnout. Pak ho natrhejte na kousky a přidejte spolu s těstovinami k dresinku. Těstovinový salát osolte a opepřete podle chuti a zlehka promíchejte.
Pokud nemáte rádi krůtí maso, můžete ho nahradit kuřecími prsními řízky.
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Doba přípravy: 1 hod 10 min
Doba vaření: 10 min
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 60 min
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 20 min
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 0 min
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.
Doba přípravy: 20 min
Doba vaření: 2 hod 10 min
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.
Doba přípravy: 10 min
Doba vaření: 30 min
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.
Doba přípravy: 15 min
Doba vaření: 2 hod 35 min