Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (66 hlasujících).
Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Příprava: 20 min

Doba vaření: 25 min

Počet porcí: 2

Ingredience:

600g rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
200g hřibů
svazek čerstvých bylinek, např. majoránky, oregána, bazalky či petrželky
4 stroužky česneku
2 střední cibule
150ml bílého suchého vína
2 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup přípravy:

Houby nakrájejte a půl hodiny vařte. Používáte-li žampiony, osmažte je na lžíci oleje nebo másla. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Rajčata oloupejte (pokud nevíte jak na to, postup nelzenete v tipech) a nakrájejte na kostičky.

Cibuli osmažte na oleji dokud nezačne zlátnout, asi 6 minut. Poté přidejte česnek a smažte další minutu. Pak přidejte okapané houby, nakrájená rajčata, osolte a opepřete, minutku zasmažte a podlijte bílým vínem. Nechte směs povařit 2 minuty. Přidejte čerstvé bylinky (nezapomeňte je před podáváním vytáhnout), promíchejte a přiklopte. Nechte dusit 10-15 minut, občas promíchejte.

Tipy:

doporučená příloha: těstoviny

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Další oblíbené recepty

Grilovaná kulatá cuketa

Ilustrační fotka

Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 10 min

Kuře Adobo

Kuře Adobo

Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Doba přípravy: 3 hod

Doba vaření: 60 min

Minestrone

Minestrone

Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 35 min

Chili con carne

Chili con carne

USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 5 hod 20 min

Kuřecí cuketové kuličky

Kuřecí cuketové kuličky

Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 1 hod 20 min

Quesadilla

Quesadilla s avokádovou omáčkou

Mexiko - tortily plněné strouhaným sýrem, rýží, rozmačkanými fazolemi a kuřecím masem, podávané s dipem z avokáda.

Doba přípravy: 40 min

Doba vaření: 30 min

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 30 min

Bramboračka ze sušených hub

Bramboračka ze sušených hub

Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Doba přípravy: 15 min

Doba vaření: 50 min

2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena

Plný web · O nás · Kontakt